gallery/gorj
gallery/img-20190912-wa0015
gallery/1modern-rustic-12

                  Andrei Daniel s-a nascut la data de 15 Feb. 2005, in orasul Buzau si este primul copil din cei trei - un baiat si doua fete - pe care ii are Ion si Cristina Dinu. Cantecul i-a fost facut cunoscut din pruncie pentru ca parintii ii fredonau  refrene de melodii populare sau de petrecere, atunci cand il leganau. A mai crescut, si la varsta de doi ani canta impreuna cu tatal sau acele refrene, care acum ii erau familiare.
                  Momentul care a stat la baza plecarii lui pe acest drum, al cantecului, a fost la varsta de sapte ani cand cu o saptamana inainte de botezul surorii sale mai mici a pregatit impreuna cu formatia, ce avea sa participe la eveniment, un colaj de melodii. Programul sau vocal - live - a impresionat prin relaxarea cu care canta din mijlocul invitatilor.
                  Este inscris la ,,Liceul Pedagogic Spiru Haret'' pentru a urma cursurile gimnaziale iar dupa ore la ,,Scoala Populara de Arta'' sub indrumarea doamnei profesor Tatiana Raduta. A frecventat aceste cursuri un an de zile timp in care a participat la concursuri si emisiuni locale. Deoarece  programa scolii nu prevedea decat o ora de canto pe saptamana, parintii l-au mutat la ,,Clubul Copiilor din Berca" acolo unde este pregatit si in prezent,  de catre doamna profesor Florentina Popescu.
                   De atunci a gustat din emotiile a ceea ce inseamna concursuri de prestigiu, a aparut in emisiuni TV cu audienta nationala si a participat la sarbatori si festivaluri din diferite locatii ale  judetului cantand singur sau in duet alaturi de colegii de la Club ori in grupul vocal ,, Dragaicutele" din care face parte.